Om

Mickes hund och foto sida

Jakt

Den första jakten var när jag följde med min pappa på älgjakt vid 15års ålder. intresset blev det först ett par år senare när pappa köpte en rådjurs hund, I början av åren så var det bara älg och rådjurs jakt och min första egna hund var en basset petit som hette Stenshyttans Bängt vi sköt ca: 20 rådjur för han, 2000 så köpte vi våran första fågel hund och det blev Zettertjärns Mirax, en vilt finnare av stort slag.

Men fågelhundar är inte så lätt att dresera så det blev många misstag och huvudbry, men efter en tid så blev han en härlig jakthund.

Nu har vi tre gordon och kör nästan bara fågeljakt.

Foto

Mitt intresse för fotografering började på allvar med en foto kurs som Ylle (jobbar kompis) hade,

jag köpte mig en Nikon D3300.

När jag köpte ett 70-200 så började det bli många bilder.

Hundarna är oftas det jag vill fota på och olika träningar med hundarna.

Mikael Larsson

Jag heter Mikael och är gift med Carina vi har 2 barn var, Malin och Petra är mina och Carinas heter Henrik och Carola. Vi har 4 barnbarn.

 

Jag är född i Hofors och är en av sex syskon, gick i industriskolan som SKF hade vid den tiden.Började jobba på SKF i maj 1979 och jobbar kvar där än i dag men nu heter vi Ovako.

Jag jobbar hel tid med IF Metall inom valsverket.

 

 

 

 

 

Isliljans Xisqo

Isliljans Xisqo köpte vi när han var 2,5 år, Han är en helt gudomlig hund . Han har fått en bra lydnas träning utav de som ägde han tidigare.Han hade inte varit för fågel när vi fick han så vi åkte ner till Dylta Bruk och där hjälpte Inger Eriksson oss med detta.

Han är en förståndig hund med en jätte härlig inställning.

 

 

 

 

 

Slåttbuas Svea

Slåttbuas Svea köpte vi när hon var 2 år, vi hämtade henne i värmland. Hon är en racer maskin liten och snabb, jakten är hon jätte bra men lydnden har jag inte lyckas med, men man får många fina jakt situationer tack vare hennes jakt iver .

Hon är en bildskön lite tik som alltid blir bra när man fotar henne.

 

Isliljans Yarrak

Isliljans Yarrak köpte vi som valp, vi hämtade hem honom vid 8 veckors ålder, Han är en livlig och skön kille. Vi har varit på olika träningar och gjort några jaktprov och vi har fått ett 3:de pris. Han kommer nog bli lite lik Xisqo för man märker hans klokhet.